Ελληνικά 
Η εταιρεία
Προσφορές
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Επικοινωνία
Συχνές Ερωτήσεις
ΜπυροΖωγραφιές


Συμβουλές για θέρμανση με εξοικονόμηση ενέργειας


Για να μην σας …καίει η θέρμανση


Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να θερμαίνετε το σπίτι σας χωρίς να κάνετε συµβιβασµούς στην άνεση:- Θερμαίνετε το χώρο µόνο όταν χρειάζεστε τη θέρμανση- Κατά την ψυχρή περίοδο του έτους αερίζετε σωστά: Τρεις ως τέσσερις φορές την ημέρα ανοίγετε εντελώς τα παράθυρα για 5 λεπτά περίπου. Τα διαρκώς μισάνοιχτα παράθυρα για αερισμό δεν έχουν καμία χρησιμότητα στην αλλαγή του αέρα και έχουν ως αποτέλεσμα την άσκοπη σπατάλη ενέργειας.- Κατά τον αερισμό να κλείνετε το θερμοστάτη χώρου.

- Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι σημεία, από τα οποία η απώλεια θερμότητας είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό βεβαιωθείτε για τη στεγανότητά τους. Τη νύχτα να κατεβάζετε τα ρολά.

- Μην τοποθετείτε ακριβώς µπροστά από τα θερµαντικά σώματα µεγάλα αντικείµενα π.χ. καναπέδες ή γραφεία (αφήνετε τουλάχιστον 50 cm απόσταση). Διαφορετικά, ο αέρας που θερµαίνεται δεν µπορεί να κυκλοφορήσει και να θερµάνει το χώρο.

- Μη θερµαίνετε υπερβολικά τους χώρους. Οι χώροι µε υπερβολική θερµοκρασία δεν είναι υγιεινοί και συνεπάγονται µεγάλο κόστος σε χρήµα και ενέργεια. Αν π.χ. µειώσετε τη θερμοκρασία του χώρου την ημέρα από 21°C σε 20°C, κερδίζετε περίπου 6% από το κόστος θέρµανσης.

- Η ευχάριστη ατµόσφαιρα χώρου δεν εξαρτάται µόνο από τη θερµοκρασία αλλά και από την υγρασία. Όσο πιο ξηρή είναι η ατµόσφαιρα, τόσο πιο ψυχρός είναι ο χώρος. Τοποθετώντας εσωτερικά φυτά µπορείτε να βελτιώσετε την υγρασία.

- Ακόµα και στην παραγωγή ζεστού νερού µπορείτε να εξοικονοµήσετε ενέργεια: Χρησιµοποιείτε τον κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας του ζεστού νερού χρήσης µόνο µε χρονοδιακόπτη. Σύµφωνα µε έρευνες αρκεί κατά κανόνα να λειτουργεί ο κυκλοφορητής ανακυκλοφορίας τρία λεπτά ανά µισή ώρα.

- Εγκαταστήστε στα θερμαντικά σας σώματα αυτόνομους θερμοστάτες ώστε να θερμαίνετε τους χώρους σας ομοιόμορφα και όσο ακριβώς χρειάζεται

- Η εγκατάσταση θέρµανσής σας πρέπει να συντηρείται µια φορά το χρόνο από αδειούχο συντηρητή θέρμανσης.

- Μπορείτε να εξοικονομήσετε επίσης έως και 30% στα καύσιμα αντικαθιστώντας τον παλιό σας λέβητα με έναν νέο λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών.Print-icon SendToAFriend-icon 


Γιατί να μας προτιμήσετε

Γιατί να μας προτιμήσετε

Ακολουθήστε μας

Θα μας βρείτε ακόμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα καταστήματα μας

 • 1. ΜΠΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ
  Ι.Δραγούμη 55 Τ.Κ. 546 30
  Τ.: 2310 522127 Φ.: 2310 522127
 • 2. ΜΠΥΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ
  Λαγκαδά 183
  Τ.Κ. 56430 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
  Τ.: 2310 640127 Φ.: 2310 206306
 • 3. ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΩΝΙΑΣ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η ασφάλεια των συναλλαγών σας εξασφαλίζεται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ