Ελληνικά 
Η εταιρεία
Προσφορές
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Επικοινωνία
Συχνές Ερωτήσεις
ΜπυροΖωγραφιές
3D-PRINTING


Ποιοί είμαστε


Ποιοί είμαστε

Η εταιρεία ΜΠUΡΟS μετράει τρείς γενιές ανθρώπων στα έπιπλα.

    Ήταν το 1948 όταν ο Παναγιώτης Μπύρος άνοιξε το πρώτο μικρό εργαστήριο-μαγαζάκι κατασκευής και εμπορίας επίπλων. Η ποιότητα της δουλειάς του άφηνε χρόνο μόνο για κατα παραγγελία κατασκευές. Ήταν εποχή που στη Θεσσαλονίκη τα νήμματα του εμπορίου κινούσαν ακόμη κατα βάση Εβραίοι έμποροι. Οι έμπειροι του είδους διέκριναν την καλή δουλειά του κι έγιναν οι πρώτοι σημαντικοί παραγγελιοδότες του.

    Εξ'αρχής στο πλευρό του Παναγιώτη Μπύρου βρισκόταν η σύζυγός του, Βασιλική, πολλά χρόνια έμπορος σε είδη προικός. Ανέλαβε αυτό που στις μέρες μας θα ονομάζαμε δημόσιες σχέσεις. Και με τη δική της συμβολή ο κ. Παναγιώτης πολύ σύντομα κατάλαβε ότι ο χώρος στον οποίο στέγαζε τις δουλειές ήταν πια πολύ μικρός γι'αυτές. «Αναγκάστηκε» να μεταφέρει την επιχείρησή του σ'ένα μεγαλύτερο χώρο, στην οδό Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.

    Η καλή και ανοδική πορεία συνεχίστηκε στα επόμενα χρόνια κι έτσι ο ιδιοκτήτης πήρε την απόφαση να μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στην καρδιά του εμπορίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, το 1973, στεγάστηκαν σ'ένα μεγάλο χώρο επί της οδού Βενιζέλου για να μετακομίσουν λίγο αργότερα στον αμέσως παράλληλο δρόμο στην, στην Ίωνος Δραγούμη και στον αριθμό 59. Με την κατάλληλη διαρρύθμιση ο χώρος μετατράπηκε σε μια πολύ μεγάλη έκθεση 1000 τ.μ.,όπου οι πελάτες μας εξυπηρετούνται και σήμερα, 35 χρόνια μετά.

    Παράλληλα εκτός από τη βάση της η επιχείρηση άρχισε να εξαπλώνεται και στην περιφέρεια, σε μικρά μαγαζιά στο Καλοχώρι, στην Κατερίνη και στο Βόλο. Μάλιστα, ήδη από το 1974 λειτούργησε και το πρώτο κατάστημα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

    Από το 1982 και καθώς οι δουλειές «πάνε καλά» και το νέο αίμα είναι πάντα απαραίτητο, στο δυναμικό της επιχείρησης εντάσσεται και ο Σταμάτης Μπύρος - η δεύτερη γενιά.

    Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε χώρους όπου κατασκευάζονταν και πωλούνταν έπιπλα και με την ενεργητικότητα και τις φρέσκιες ιδέες που χαρακτηρίζουν ένα νέο άνθρωπο εισήγαγε πολλές καινοτομίες. Επί των ημερών του, η εταιρεία πλέον ΜΠUΡΟS, εκσυγχρονίζεται. Ο Σταμάτης Μπύρος ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια σειρά εισαγωγών και δεν αργεί να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. Επισκέπτεται εκθέσεις επίπλων σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, παίρνει ιδέες και συνάπτει σχέσεις με μεγάλες επιπλοπαραγωγούς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γερμανία και με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τις συνεργασίες αυτές συνεχίζουν στις μέρες μας τα παιδιά του.

    Φυσικά δεν ξεφεύγει ποτέ από τα χνάρια της παράδοσης και από την κατασκευή ελληνικών επίπλων με τους παραδοσιακούς τρόπους στα ιδιόκτητα εργαστήρια, στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Απο το 1990 ο Σταμάτης Μπύρος αναλαμβάνει πλέον μόνος του τιμόνι της εταιρείας έχοντας στο πλευρό του, πιστή συνεργάτιδα τη σύζυγό του, Δέσποινα Μπύρου.

    Κι ενώ η έδρα παραμένει αμετακίνητη στο κατάστημα της Ίωνος Δραγούμη, το 1995 ανοίγει ακόμη μία μεγάλη έκθεση επί της οδού Λαγκαδά για να εξυπηρετεί καλύτερα τις δυτικές περιοχές της πόλης. Πολύ σύντομα υπεύθυνος στο κατάστημα αυτό τίθεται ο πρωτότοκος γιός του Σταμάτη Μπύρου, ο Παναγιώτης. Εγκαινιάζεται λοιπόν και η τρίτη γενιά!

    Άλλη μια εξάπλωση σημειώνεται το 2001, μ'ένα νέο κατάστημα στην Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Αιγαίου και Αδριανουπόλεως. Τότε περίπου ακολουθώντας το παράδειγμα του αδερφού του μπαίνει στη δουλειά και το νεαρότερο -τότε- μέλος της οικογένειας, ο Φρειδερίκος Μπύρος.

    Έτσι, σήμερα, με την τρίτη γενιά της οικογένειας να κρατάει τα ηνία και την εταιρεία ΜΠUΡΟS να έχει μείνει μια οικογενειακή στη βάση της επιχείρηση, που εμπορεύεται τόσο μοντέρνα όσο και κλασσικά κομμάτια επιπλώσεων, οι πελάτες εκείνοι που χρόνια τώρα την εμπιστεύονται αλλά και οι καινούριοι μπορούν να εξυπηρετηθούν σε τρία σημεία της Θεσσαλονίκης : δυτικά επι της οδού Λαγκαδά 185, κεντρικά στην Ιώνος Δραγούμη 55 και ανατολικά στην οδο Αδριανουπόλεως 18 (με Αιγαίου γωνία).

        Τέσσερις εκθέσεις όμορφα διακοσμημένες και με μεγάλη ποικιλία προϊόντων για όλες τις επιθυμίες όλων των πελατών μας. Ο εκσυγχρονισμός φυσικά δεν έχει σταματήσει, προσαρμοζόμαστε συνεχώς στις απαιτήσεις της αγοράς. Πρόσφατα έγινε ένα άνοιγμα στη διαδικτυακή αγορά, ενώ έχουμε ήδη εξυπηρετήσει και τους πρώτους μας πελάτες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε νησιά.

    Η ιστοσελίδα μας, πλήρως ανανεωμένη, μπορεί να κάλλιστα να θεωρηθεί μία επιπλέον έκθεση - η οποία σημειωτέον δεν ακολουθεί τα ωράρια της αγοράς. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρα μπορείτε να περιηγηθείτε και δείτε ένα μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων μας από τα πιο μικρά και οικονομικά μέχρι τα πιο μεγάλα και πολυτελή. Εξ'ίσου άμεσα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για οποιεσδήποτε απορίες ή πληροφορίες χρειάζεστε για κάποιο από τα προϊόντα μας. Ακολούθως, άκοπα κι εύκολα μπορείτε να παραγείλετε τα έπιπλα σας.

    Το προσωπικό των καταστημάτων μας είναι πάντοτε πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει, συνεχίζοντας μια παράδοση και μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία 60 ετών στο χώρο του επίπλου.

Ποιοί είμαστε

Print-icon SendToAFriend-icon 


Γιατί να μας προτιμήσετε

Γιατί να μας προτιμήσετε

Ακολουθήστε μας

Θα μας βρείτε ακόμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα καταστήματα μας

 • 1. ΜΠΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ
  Ι.Δραγούμη 55 Τ.Κ. 546 30
  Τ.: 2310 522127 Φ.: 2310 522127
 • 2. ΜΠΥΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ
  Λαγκαδά 183
  Τ.Κ. 56430 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
  Τ.: 2310 640127 Φ.: 2310 206306
 • 3. ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΩΝΙΑΣ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η ασφάλεια των συναλλαγών σας εξασφαλίζεται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης