Ελληνικά 
Η εταιρεία
Προσφορές
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Επικοινωνία
Συχνές Ερωτήσεις
ΜπυροΖωγραφιές


Συνήθη λάθη...


Συνήθη λάθη...

...και πώς να τα αποφύγετε

Οι μέρες που περνάτε τώρα είναι από τις πιο ευτυχισμένες μέρες τις ζωής σας καθώς οι προετοιμασίες του γάμου αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι στιγμές ευχάριστες, μοναδικές και είναι ώρες που θα σας κάνουν να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Σίγουρα θα υπάρξουν προστριβές, διαφωνίες αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Το μυστικό και το μαγικό όλης αυτής της πορείας είναι το μαζί.

Μαζί θα δημιουργήσετε, μαζί θα φτιάξετε, θα διαλέξετε, θα γελάσετε και μαζί θα κλάψετε. Αυτή η κοινή ζωή σας πρέπει να διαδραματίζεται σε έναν χώρο που σας εκφράζει, που είναι όμορφος, που θα φωλιάζετε το βράδυ μόνοι ή με φίλους ή λίγο αργότερα με τα παιδιά σας. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας συμβουλεύσουμε για κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε, κάποια λάθη που συχνά κάνουν όσοι δεν έχουν την εμπειρία της διακόσμησης ενός σπιτιού αλλά θα σας δώσουμε και λύσεις ώστε να τα ελαχιστοποιήσετε.

·          Αποφύγετε να βασίσετε την διακόσμηση του σπιτιού σας γύρω από αντικείμενα που δεν σας αρέσουν ιδιαίτερα, απλά γιατί τα κληρονομήσατε. Αν δεν σας αρέσουν τώρα, σίγουρα δεν θα σας αρέσουν και αργότερα.

·          Οι περισσότεροι προσπαθούν να αντιγράψουν αυτό που είναι της μόδας αντί να εμπιστεύονται το προσωπικό τους στυλ. Έτσι το look δεν έχει διάρκεια. Αν δεν είστε σίγουροι για κάποιες από τις επιλογές που πρέπει να κάνετε μην βιάζεστε. Κρατήστε ένα αρχείο από χώρους και γραφεία που είδατε και σας άρεσαν σε περιοδικά. Έτσι θα μπορέσετε να περιορίσετε τους προβληματισμούς σας και να καταλήξετε στο τι σας εκφράζει τελικά.

·          Όταν πρόκειται για το χρώμα των τοίχων  ο καλύτερος τρόπος για να καταλήξετε είναι να πάρετε δείγματα χρωμάτων και να βάψετε ένα κομμάτι του τοίχου και να δείτε πως ταιριάζει με τα έπιπλα σας, πως είναι με το φως της ημέρας και αντίστοιχα τη  νύχτα. Η Benjamin Moore για αυτό ακριβώς το σκοπό διαθέτει στην αγορά όλα τα χρώματα της σε μικρά δοκιμαστικά βαζάκια. Θα τα βρείτε στο κατάστημα του Γιομτώβ, Εδέσσης 3.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε;

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε τα πάντα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς είναι μια από καρδιάς συζήτηση με το σύντροφό του σχετικά με το ποιες είναι ή θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες τους. Θα ανακαλύψετε ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Ο ένας μπορεί να πει θέλω ένα καταπληκτικό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο ενώ ο άλλος μπορεί να λέει ότι το σαλόνι είναι αυτό που πρέπει να γίνει πρώτο. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα ξέρετε αν δεν κάνετε πρώτα αυτή την από καρδιάς κουβεντούλα που είπαμε νωρίτερα. Πρώτα λοιπόν πρέπει να καθίσετε και να οργανώσετε ένα masterplan και στη συνέχεια να θέσετε τις προτεραιότητες σας. Έτσι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει θα έρθει λογικά στην επιφάνεια. Αυτό πρέπει να το κάνετε άσχετα με το πόσο πολλά ή λίγα χρήματα διαθέτετε για την δημιουργία του δικού σας χώρου. Η ιδανική σειρά πραγμάτων είναι:

·          Αποφασίστε για το διακοσμητικό στυλ που σας αρέσει.

·          Αποφασίστε τι χρήση θα εξυπηρετεί ο κάθε χώρος και που θα τοποθετηθούνε τα έπιπλα.

·          Κάντε τις ανάλογες καλωδιώσεις. Προνοήστε για τις πρίζες και τους διακόπτες που θα χρειαστείτε σε κάθε χώρο. Ειδάλλως θα πρέπει πάλι να σκάβετε τους τοίχους από την αρχή. Επιπλέον όσο λιγότερα καλώδια έχετε να κρέμονται δεξιά και αριστερά τόσο το καλύτερο.

·          Διαλέξτε και τοποθετήστε τα πατώματα.

·          Επιλέξτε το σταθερό σας φωτισμό, δηλαδή σποτάκια που θα μπουν ίσως στο καθιστικό στα μπάνια, στην κουζίνα ή τα δωμάτια. Τα υπόλοιπα φωτιστικά όπως πολυέλαιοι, απλίκες, επιδαπέδια και επιτραπέζια έρχονται μαζί με τα αξεσουάρ.

·          Βάψτε τους τοίχους, σε πρώτη φάση, σε ένα ουδέτερο λευκό ή υπόλευκο χρώμα. Αφού έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται η εικόνα τότε θα μπορέσετε ποιο εύκολα να επιλέξετε κάποια πιο έντονα χρώματα για συγκεκριμένους τοίχους.

·          Επιλέξτε τα βασικά σας έπιπλα: σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα ανάλογα πάντα με το στυλ που επιθυμείτε να επιτύχετε.

·          Τελευταίες έρχονται οι κουρτίνες και όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά αξεσουάρ.

·          Προσέξτε πάρα πολύ τα χρώματα που θα επιλέξετε για να βάψετε τους τοίχους σας. Έχετε υπόψη σας ότι η επιλογή των χρωμάτων θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει ποιότητα από το σπίτι σας. Είναι δύσκολο να επιλέξουμε τα σωστά χρώματα και τους σωστούς συνδυασμούς ειδικά αν δεν έχουμε καμία γνώση διακόσμησης. Επίσης να έχετε κατά νου ότι το ίδιο χρώμα θα φαίνεται εντελώς διαφορετικό από δωμάτιο σε δωμάτιο. Ο φωτισμός που έχει κάθε δωμάτιο και τα χρώματα που επικρατούν εν γένει σε αυτόν αλλάζουν το χρώμα των τοίχων. Έτσι ένα χρώμα μπορεί να φαίνεται μπεζ σε ένα χώρο ενώ σε κάποιον άλλο κιτρινωπό.

·          Ζητήστε την βοήθεια κάποιου ειδικού. Ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτετε μπορείτε να αναθέσετε το σύνολο της δουλειάς σε κάποιον αρχιτέκτονα  διακοσμητή ή σε μια πολύ απλή μορφή συνεργασίας, και με πολύ λιγότερο κόστος, μπορείτε να τον καλέσετε στον χώρο ώστε να σας δώσει κάποιες οδηγίες και ιδέες που εσείς μπορεί ποτέ να μην φανταζόσασταν. Εδώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αν δεν έχετε καμία ιδέα για το πώς φτιάχνεται ένα σπίτι μην επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Είναι βέβαιο πως πρέπει να αποταθείτε σε έναν επαγγελματία. Θα γλιτώσετε και χρόνο και χρήματα και κάποια τραγικά λάθη που είναι βέβαιο πως θα κάνετε λόγο απειρίας.

·          Αν σκέφτεστε να ντύσετε κάποιο τοίχο με ταπετσαρία, πράγμα που το βρίσκουμε πολύ ωραίο και είναι και η τελευταία λέξη της μόδας, να το κάνετε αλλά τελευταίο! Βάψτε τους τοίχους σας κανονικά, τοποθετήστε τα έπιπλα σας, ολοκληρώστε όλη την εικόνα του σπιτιού σας και τότε -μόνο τότε- βγείτε να επιλέξετε την ταπετσαρία που σας αρέσει. Μεγάλη ποικιλία θα βρείτε στο κατάστημα της Cripe, Βασ. Όλγας 212 και στο κατάστημα ’νθιμος-Στοίδης, Βασ. Ηρακλείου 15.

·          Πρωτοτυπήστε! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και μην κολλάτε. Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να δώσετε μια διαφορετική νότα. Ωραία πρόταση είναι οι τοιχογραφίες. Πολύ συνηθισμένο σε ευρωπαϊκά κτίρια των παλαιότερων χρόνων αλλά στις μέρες μας δεν εφαρμόζεται σχεδόν καθόλου. Με πολύ καλούς τεχνίτες αλλά και ιδέες μπορούν να σας προμηθεύσουν οι άνθρωποι στο κατάστημα χρωμάτων Γιομτώβ, Εδέσσης 3.

·          Μην επιτρέψετε σε  τυχόν οικονομικούς περιορισμούς να σας σταματήσουν από το να ζείτε όμορφα και με αισθητική. Υπάρχουν λύσεις για κάθε περίπτωση και για κάθε τσέπη. Το μυστικό είναι να μην βιάζεστε. Είστε νέοι και έχετε πολύ καιρό μπροστά σας για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας. Περιοριστείτε μόνο στα απολύτως βασικά και σιγά - σιγά φροντίστε για όλα τα υπόλοιπα. Προσέξτε να μην κάνετε εκπτώσεις!! Είναι προτιμότερο να έχετε λιγότερα πράγματα, που όμως έχουν αισθητική και καλή ποιότητα κατασκευής, παρά να γεμίσετε το σπίτι σας με άχρηστα αντικείμενα χρησιμοποιώντας ημίμετρα! Μην υποπέσετε στην παγίδα της ψευδούς οικονομίας αφού τελικά θα τα πληρώσετε διπλά!

·          Ανανεώστε την κουζίνα. Αν το σπίτι που θα μείνετε είναι νοικιασμένο και δεν σας αρέσει καθόλου η κουζίνα μην κάνετε το λάθος να πανικοβληθείτε. Δεν χρειάζεται να την αλλάξετε εξ ολοκλήρου ξοδεύοντας ένα σωρό λεφτά που θα αφήσετε πίσω σας όταν θα φύγετε. Μπορείτε με λιγότερα χρήματα να αλλάξετε τελείως το σκηνικό. Απλά αντικαταστήστε τα καπάκια των ντουλαπιών χρησιμοποιώντας κάποια σε inox ή με  αμμοβολή ή ότι άλλο σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε να αντικαταστήσετε κάποια από τα καπάκια και όχι όλα, απλά για να της δώσετε μια πιο σύγχρονη μορφή. Αυτή η λύση όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ταιριάζει και με το υπόλοιπο στυλ της κουζίνας.

·          Μην θεωρήσετε την αποθήκη ως χαμένα τετραγωνικά. Οπωσδήποτε χρειάζεστε ουλάχιστον μια αποθήκη για να βάζετε διάφορα πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται. Μια αποθήκη είναι πάντα πολύτιμη.

·          Καθώς διακοσμείτε το χώρο σας και παίρνετε αποφάσεις πρέπει να έχετε κατά νου τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας. Ο χώρος σας πρέπει να είναι φτιαγμένος σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις και καθημερινές συνήθειες. Σίγουρα μπορείτε να κλέψετε ιδέες από φιλικά σας σπίτια, από περιοδικά ή ακόμα και από μαγαζιά διασκέδασης. Θα πρέπει όμως να τις φιλτράρετε και να τις προσαρμόσετε στην δική σας περίπτωση.

Καλή διασκέδαση!

Πηγή: http://www.i-do.gr/articles/article.php?cat=9&id=74Print-icon SendToAFriend-icon 


Γιατί να μας προτιμήσετε

Γιατί να μας προτιμήσετε

Ακολουθήστε μας

Θα μας βρείτε ακόμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα καταστήματα μας

 • 1. ΜΠΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ
  Ι.Δραγούμη 55 Τ.Κ. 546 30
  Τ.: 2310 522127 Φ.: 2310 522127
 • 2. ΜΠΥΡΟΣ ΔΥΤΙΚΑ
  Λαγκαδά 183
  Τ.Κ. 56430 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
  Τ.: 2310 640127 Φ.: 2310 206306
 • 3. ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΩΝΙΑΣ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η ασφάλεια των συναλλαγών σας εξασφαλίζεται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης